Landmarks

’s-Hertogenbosch wordt ook wel de Cultuurstad van het Zuiden genoemd. Met verschillende iconische bezienswaardigheden en unieke musea heeft deze pittoreske stad veel te bieden.

 

Een niet te missen hoogtepunt is de Sint-Jans Kathedraal. Deze gotische kerk werd gebouwd tussen 1370 en 1529 en is versierd met buitengewone gebeeldhouwde details. Beklim de toren met 218 traptreden en ontdek Den Bosch vanaf de top.

 

Van bovenop de stad tot onderaan de stad: maak je bezoek compleet met een karakteristieke open rondvaart over de Binnendieze, de historische wateren van Den Bosch die onder het stadscentrum doorstromen. Je wordt gedurende 1 uur rondgevaren door een van de gepassioneerde vrijwilligers   die enorm veel verhalen en leuke weetjes te vertellen hebben - €10,- per persoon, geopend van april t/m oktober.

's-Hertogenbosch - Sint-Janskathedraals-mall.jpg

Ga voor iets anders en ontdek deze 'hidden gem': de Tramkade. Deze oude mengfabriek is nu gerestaureerd als een culturele bestemming voor muziek, kunst, horeca en design. Dit kleurrijke industriegebied gevuld met street-art biedt galerieën, winkels en restaurants, maar is ook een belangrijke plek voor culturele evenementen en festivals.

 

Op zoek naar wat buzz? De Markt, Uilenburg en, onze favoriet, de Korte Putstraat zijn dé hotspots in de stad waar je rondhangt voor koffie, bier en een ‘bitterbal’. Hier ervaar je de bourgondische cultuur van Den Bosch. Restaurants, cafés en terrassen zitten altijd vol, ook als het regent.

 

Loop langs het prominente stadhuis aan de Markt, dat vroeger werd gebruikt als koninklijk gebouw voor feesten en recepties. In het karakteristieke Moriaan, gebouwd in 1220 in opdracht van hertog Hendrik van Brabant, vind je het VVV-punt voor meer tips en informatie over onze charmante stad.

Musea

Ontdek kunst en design in het Museumkwartier waar onze twee favoriete musea zijn gehuisvest: Het Noordbrabants Museum en het Design Museum Den Bosch. Het Noordbrabants Museum toont de indrukwekkende werken van bekende Nederlandse kunstenaars uit Brabant: Vincent van Gogh, Jan Sluijters en Jheronimus Bosch. Dit onverbiddelijke museum biedt het hele jaar door kunst, geschiedenis en wisselende tentoonstellingen.

 

Het Design Museum presenteert prikkelende en verfrissende tentoonstellingen van design uit verleden, heden en toekomst. Je vindt er een diverse collectie juwelen en uniek keramiek van ontwerpers en kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw en designstukken van bijvoorbeeld Pablo Picasso en Gijs Bakker en nieuwe talenten.

 

Andere kunstmusea om te verkennen zijn het Jheronimus Bosch Art Museum, gevestigd in een oude kerk, en Museum Slager: het huisvest de kunstwerken van de Bossche familie Slater, bestaande uit 8 kunstenaars van 3 generaties.

NoordtbrabantsMuseum_small.jpg